De stad Haarlem, vanuit toeristisch oogpunt kunnen we er niet meer omheen. Dat heeft ook zeker een goede reden: de rijke geschiedenis en de pittoreske binnenstad maakt het tot een aantrekkelijk dagje weg.

Daarnaast beschikt Haarlem over een groot aanbod van winkels, bioscopen en niet te vergeten de horeca. Ons cafe bestaat als sinds 1928 en kent ook een hele geschiedenis waar ook zelfs verhalen over geschreven zijn, voornamelijk over de markante eerste eigenaar Willen van Gunsteren. Zijn uitspraken zijn gedocumenteerd in een klein boekwerk waar maar liefst 6 uitgaven van verschenen zijn.

Haarlem stond vroeger bekend als toeleverancier van bier van hoge kwaliteit. Dit mede door de zuivere water uit de duinen. Aangezien bier in vanaf de middeleeuwen een drank was die veilig gedronken kon worden zonder ziek te worden, was sit een belangrijk product voor de stad!

In Haarlem kan men ook nog plekken vinden die refereren aan deze geschiedenis. Denk daarbij aan het Brouwerskolkje of de Brouwersvaart. Wilt u meer weten over de geschiedenis van Haarlem dan kunt u langs het Museum Haarlem in het Groot Heiligland.  
(//www.museumhaarlem.nl)

Komt u na afloop gezellig bij ons langs?